24 dec. 2011

Dust Removal Technology.

Dupa un timp calculatoarele pot acumula foarte mult praf. In felul acesta vor fi afectate performanta si insasi componentele, deoarece acestea se vor supraincalzi. In cel mai fericit caz, sistemul se va prabusi, sau in cel mai rau caz va exista pericolul ca piesa sa se defecteze, daca problema nu este reperata la timp. Conform experimentelor realizate, acestea au demonstrat ca aerul cald nu poate fi disipat, asa cum trebuie sau chiar deloc, daca palele ventilatorului sunt acoperite de praf si radiatorul este plin de scame.

Un cooler este format din radiator, care preia temperatura ridicata a unei componente, si ventilator, care are rolul de a disipa caldura. Atunci cand intervine praful, temperatura creste, performanta piesei pc scade, zgomotul se intensifica, iar coolerul nu isi mai indeplineste scopul.

Apare intrebarea: ce este de facut ? Sunt 2 solutii:
1.Curatam coolerul periodic.
2.Cumparam componente care au inclusa tehnologia: Dust Removal.

Cu aceasta tehnologie, de fiecare data cand PC-ul porneste, ventilatorul va rula in sens invers la viteza maxima timp de 30 de secunde. Fluxul de aer puternic indeparteaza praful din radiator si de pe palele ventilatorului, asigurand o performanta optima de racire de fiecare data. Temperatura poate fi redusa cu 15° C.
Pana in prezent aceasta tehnologie a fost adoptata de MSI, regasinduse la o singura placa video: N580GTX Lightning Xtreme Edition.
Imagini:
(pentru o vizualizare mai buna > click pe imagine)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi examinat.
ATENTIE: pentru limbajul neadecvat, comentariile vor fi sterse !