1 oct. 2011

Oameni din domeniul IT.

In 1968 este fondata corporatia Intel, de catre: Gordon Moore, Robert Noyce si Arthur Rock. Gordon, chimist si fizician, a terminat Universitatea din California si Institutul de Tehnologie Berkeley California. Robert, fizician si inventator al circuitelor integrate, a studiat la Colegiul Grinnell si la Institutul de Tehnologie Massachusetts. Arthur, un investitor American din California, investeste major in companii, precum: Intel, Apple Computer, Scientific Data Systems Teledyne etc.

In 1976 este fondata compania Apple de catre Steve Jobs alaturi de Steve Wozniak si Ronald Wayne. Steve Jobs se naste in San Francisco, este adoptat si primeste numele de Steven Paul. Face liceul in California, cursuri la compania Hewlett-Packard, fiind mai tarziu angajat si lucrand impreuna cu Steve Wozniak. Se casatoreste in 1991 cu Laurene Powell si au 4 copii. Steve Wozniak se naste in California, termina la Universitatea din California, a avut 4 sotii si are 3 copii. Ronald Wayne se naste la Ohio, lucreaza la Atari impreuna cu Steve Jobs, si el a fost cel care a creat primul logo pentru Apple.

In 1977 este fondata Microsoft Corporation de catre William Henry Gates cunoscut ca Bill Gates, impreuna cu Paul Allen. Henry Gates se naste la Washington, face liceul la Seatle, studiaza 2 ani la Harvard iar apoi renunta la cursuri. In 1980 realizeaza prima sa afacere cu IBM, pentru 56 de mii de dolari, in 1986 lanseaza sistemul de operare Windows, apoi suita de aplicatii Microsoft Office, iar in 1994 se casatoreste, are 3 copii, si o avere estimata la 40 miliarde de dolari. Paul Allen se naste la Washington, urmeaza scoala privata din Seattle, unde se imprieteneste cu Bill Gates, apoi face 2 ani la Universitatea din Washington, renuntand pentru a lucra ca programator in Boston.

In 1995 este fondata compania Yahoo Inc. de catre: Jerry Yang si David Filo. Yahoo este recunoscuta pentru serviciile de e-mail, motorul de cautare si aplicatia Yahoo! Messenger. Jerry Yang ( 楊致遠) se naste in Taiwan, urmeaza cursurile Universitatii Stanford si se casatoreste cu Akiko Yamazaki. David Filo se naste la Wisconsin, studiaza la Universitatea Tulane si Universitatea Stanford, iar apoi se casatoreste cu Angela Buenning.

In 1998, Sergey Brin si Larry Page fondeaza cel mai popular motor de cautare: Google. Sergey Mikhaylovich Brin (Серге́й Миха́йлович Брин) se naste la Moscova din parinti evrei, emigreaza impreuna cu familia sa in Statele Unite ale Americii. Studiaza informatica si matematica la Universitatea Maryland si Universitatea Stanford, unde il cunoaste pe Larry Page. In 2007 se casatoreste cu Anne Wojcicki, analist in biotehnologie, si au un copil. Larry Page este evreu, se naste in Michigan, urmeaza cursurile la Universitatea din Michigan si la Universitatea Stanford. In 2007 se casatoreste cu Lucinda Southworth si au un copil.

In 2003, isi face aparitia binecunoscutul Hi5, creatorul acestuia fiind antreprenorul indian Ramu Yalamanchi.

Tot in 2003, Matt Mullenweg pune bazele platformei WordPress, un instrument open-source pe care multi bloggeri il folosesc pentru a-si defini rapid site-ul si pentru a-si publica articolele. Matt se naste la Texas si isi incheie studiile la Universitatea din Houston.

In 2004 este fondata compania Facebook de catre: Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz si Chris Hughes. Mark Elliot Zuckerberg se naste la New York, studiaza la Universitatea Harvard si Academia Phillips Exeter.

In 2005 este fondat Youtube de catre: Steve Chen (陳士駿), Chad Hurley şi Jawed Karim (জাওয়েদ করিম). Steve Chen se naste la Taiwan, emigreaza impreuna cu familia in Statele unite, face liceul la West Aurora si Illinois Math, Academia de Stiinte si Universitatea din Illinois. Este angajat la PayPal, unde ii intalneste pe Chad Hurley şi Jawed Karim. Chad Hurley se naste in Pennsylvania, devine membrul al Asociatiei de Tehnologie a Studentilor, termina la Universitatea din Illinois, lucreaza la PayPal, iar in 2000 se casatoreste si are 2 copii. Jawed Karim, de origine bangladesh, se naste in Germania, in 1992 se muta in Statele Unite, face liceul in Minnesota, cursuri la Universitatea din Illinois si Universitatea Stanford.

In 2006 este lansat Twitter, creatorul acestuia fiind Jack Dorsey. Micro-blogging-ul este acum cea mai bună modalitate de comunicare între prieteni şi cunoştinţe sau între companii şi clienţi. Jack, inginer software, se naste la Missouri si urmeza cursurile Universitatii din Missouri.
Imagini:
(pentru o vizualizare mai buna > click pe imagine)

Un comentariu:

Comentariul va fi examinat.
ATENTIE: pentru limbajul neadecvat, comentariile vor fi sterse !