16 oct. 2011

Internetul, o sursa de venit.


Poate fi mediul online, o sursa suplimentara de venit ?
Raspunsul este da, insa doar daca sunt respectate anumite criterii. Trebuie respectati niste pasi simpli, iar pe langa toata aceasta munca trebuie rabdare si timp. Pentru a intra in aceasta lume, si sa aveti un castig de pe urma ei, prima data ne trebuie un spatiu de lucru. Acest spatiu il putem cumpara, sau sa folositi unul gratuit. Avem nenumarate variante gratuite incepand de la platforme de blog gratuite, host-ing, pana la domenii sau subdomenii oferite, partial sau total, in mod gratuit.


Cum castig bani din internet ?
Banii din internet se pot castiga prin 2 forme. Prima varianta o reprezinta publicitatea, iar a 2-a prin acordarea de servicii contra cost. Publicitatea a reprezentat intotdeauna un interes, pentru promovarea unui produs. De aceea, pe orice site pe care il veti vizita, veti intalni promovarea unui bun, servicii sau idei. Asadar publicitatea reprezinta o sursa sigura de venit. Serviciile oferite contra cost, pot aduce venituri enorme, daca persoanele din spate sunt organizate si ofera un plus fata de concurenta.

Cum incep ?
Incepi prin publicarea de articole. Dupa ce ai spatiul necesar, pentru a posta (un blog, un site, un forum etc.) incearca sa modifici interfata grafica a site-ului, cu ajutorul cuiva sau cu ajutorul internetului. Adu cateva imbunatatiri site-ului, si personalizeaza-l.

De ce este importanta imaginea site-ului ?
Important este ca atunci cand cineva intalneste site-ul vostru, sa nu-l oboseasca, sa gaseasca usor informatiile de care are nevoie, sa nu fie incarcat cu reclame, si sa aiba o constructie grafica unica, simpla si lite. Trebuie sa atragi utilizatorul, prin felul cum arata site-ul, si sa-l convingi sa ramana prin articolele publicate. O alta regula esentiala o reprezinta minimum de bannere in interiorul articolelor, care trebuie sa fie in numar limitat (1-2).

Ce articole sa scriu ?
Cel mai recomandat este sa oferi informatii din domeniul in care te aflii. Spre exemplu daca esti un elev, alegi o materie preferata si incepi sa publici informatii in mod organizat; daca esti un student, te axezi pe domeniul tau de specialitate; daca esti un muncitor, furnizezi informatii din domeniul tau de lucru. Un articol iese in evidenta, prin originalitate, si se face remarcat pe internet prin tipul de informatie oferit. Folositi internetul, si serviciile acestuia precum google sau youtube, pentru a avea o vedere mai ampla asupra unui subiect. Utilizati alte site-uri ca sursa (de inspiratie), materialele in format electronic, clipurile video.

Nu cunosc html, css, php sau alte limbaje pentru crearea sau modificarea site-ului !
Asta nu reprezinta o problema. Poate fi usor depasita, daca acordati putin interes, si utilizati resursele internetului. Materialele sunt variate pentru suport. Aveti la dispozitie site-uri, imagini, videoclipuri (Youtube), motoare de cautare (Google) etc. Totusi daca nu doriti sa depuneti efort pe partea asta, puteti apela la servicii specializate, pentru care veti plati, sau la un prieten. Trebuie sa aveti in vedere, faptul ca imaginea, face cat 1000 de cuvinte. Deci nu neglijati acest aspect.

Cine stie site-ul meu ?
Din momentul cand ati creat site-ul, sunteti singura persoana care stie de el. Pentru a afla mai multe persoane de el, trebuie sa profitam de unele servicii gratuite de pe internet. Cele mai bune modalitati pentru promovare sunt: cuvintele sau grupurile de cuvinte cheie, schimbul de trafic, link-urile din articole, serviciile seo, comentariile. Toate acestea se gasesc gratuit la: EnterClick, Gtop, GoStats, SeoMonitor, Wtmon. Un alt mod pentru imbunatatirea traficului este participarea in mod activ la viata de pe internet, prin discutii, comentarii, sugestii pe diverse forumuri, chat-uri, blog-uri etc.

Vreau castiguri (vreau bani) !
Daca ati ales sa plasati reclame pe site, trebuie sa alegeti un serviciu care se ocupa de acest lucru. Google are un astfel de serviciu, care iti ofera posibilitatea sa ai castiguri, de pe urma click-urilor date de catre vizitatorii site-ului tau. Google Adsense este pretentios, si poti pierde oricand castigurile adunate, daca gasesc un motiv sau incalci reglementarile stabilite. Acestia nu accepta schimbul de trafic, sau alte modalitati care sa imbunatateasca traficul. Nu accepta clic-urile pe propriile anunturi, site-urle care instiga la violente sau intoleranta, care au un continut protejat de legea drepturilor de autor etc. Din fericire nu sunt singurii care sa dispuna de astfel de servicii. Daca doriti sa introduceti reclame pe site, dar pe cont propriu, aveti posibilitatea sa vindeti spatiul acordat pentru publicitate. In acest caz, pretul se stabileste in functie de numarul unic de vizitatori pe zi, de subiectele abordate, de locatia si marimea banner-ului. Daca ati ales sa aveti castiguri din acordarea de servicii, ideal ar fi sa va organizati intr-un grup de minim 5-10 oameni. Daca intrati pe acest segment de unul singur, este foarte probabil sa nu aveti multe sanse de reusita. Cu cat sunteti mai multi cu atat si castigurile vor creste. Veti deveni, intr-un timp scurt, cunoscuti in mediul online, sarcinile vor fi impartite, programul va fi flexibil. Avantajul acestui mod de a castiga bani este ca lucrezi de acasa, castigurile sunt inmediate, scapi de hartii si birocratie, si poate deveni un serviciu stabil, daca investiti munca si timp.

Rezumat:
- creati-va un site/blog/forum (recomand platformele de blog-ing: Blogger.com sau Wordpress.com)
- ocupati-va de imaginea site-ului si actualizati-o in permanenta
- scrieti articole care sa cuprinda:
                                        - un titlu reprezentativ
                                        - o idee bine dezvoltata
                                        - link-uri utile
                                        - cuvinte cheie potrivite
Imagini:
(pentru o vizualizare mai buna > click pe imagine)

4 comentarii:

 1. cu totii vrem bani; insa acestia nu se castiga prea usor...

  RăspundețiȘtergere
 2. cel mult pot sa-ti ofer una dintre imaginile de mai sus :D

  RăspundețiȘtergere
 3. E de inteles ca toti vrem bani, toti am vrea sa facem bani din internet, insa nu e chiar asa usor.
  Este nevoie de multa munca si pricepere.
  Succes !

  RăspundețiȘtergere

Comentariul va fi examinat.
ATENTIE: pentru limbajul neadecvat, comentariile vor fi sterse !