21 sept. 2011

Ecranul albastru (blue screen)

Ecranul albastru (engleza: Blue Screen) este un mesaj de eroare afisat de sistemele de operare Microsoft Windows. Erorile de tip "ecran albastru" pot aparea daca o problema serioasa determina ca sistemul de operare Windows sa se inchida sau sa reporneasca in mod neașteptat. Sistemul afiseaza mesajul: Windows a fost inchis pentru a preveni deteriorarea computerului. Aceste erori pot fi cauzate atat de probleme de hardware, cat si de probleme de software si pot fi dificil de depanat.

Fiecare BSoD (Blue Screen of Death) afișează un mesaj de eroare cum ar fi FILE_SYSTEM dar și un număr ca 0x00000022. Parametrii obișnuiți pentru afișarea BSoD-ului sunt: număr eroare (parametru, parametru, parametru, parametru) nume eroare. Cunoașterea BSoD-ului ajută la înțelegerea și găsirea cauzei.

Doua motive pentru aparitia ecranului albastru ar fi:
1.probleme create de versiuni incompatibile de DLL-uri; aceste erori au loc cand Windows incarca DLL-urile pentru folosiinta aplicatiilor. Daca versiunile sunt schimbate, data viitoare cand ruleaza programul ar avea loc comenzi la care nu se aștepta. Aceste incompatibilitati cresc odata cu timpul când DLL-urile sunt inlocuite de altele mai noi la instalarea software-urilor mai noi. DLL-urile "vechi" sunt mai stabile.
2.device-uri de driver scrise gresit sau insuficient sau un hardware stricat pot de asemenea cauza un BSoD. Dacă tocmai ati instalat o noua piesa de hardware, ati actualizat un driver, ati actualizat sistemul de operare cu putin timp inainte de a vedea BSoD cercetati aceste cauze.Imagini:
(pentru o vizualizare mai buna > click pe imagine)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi examinat.
ATENTIE: pentru limbajul neadecvat, comentariile vor fi sterse !