2 sept. 2011

Counter Strike: Global Offensive

Valve Corporation este un dezvoltator de software in domeniul jocurilor. El a devenit faimos pentru primul sau joc, Half-Life si prin modificarea acestui joc, rezultatul fiind: Counter-Strike. Valve a fost formata in 1996 de catre Gabe Newell Mike si Harrington, ambii fosti angajati ai Microsoft. Sediul central al companiei Valve Software sunt în Seattle, Statele Unite ale Americii. In 2002 lanseaza: Steam, o platforma pentru distribuirea jocurilor in format digital.

Counter-Strike este un mod al jocului Half-Life ce face parte din clasa jocurilor First Person Shooter (FPS) tactic, realizat de Minh Le și Jess Cliffe. Acest mod a fost dezvoltat într-o serie de variante de la lansarea originală. Ultima versiune a acestui joc, Counter-Strike Source este bazată pe motorul Source dezvoltat pentru Half-Life 2. Din 2006 până în prezent Counter-Strike este cel mai jucat FPS din lume. În anul 2002 erau peste 30.000 de servere populate pe Internet pentru Counter-Strike, al doilea fiind Unreal Tournament cu aproximativ 9.800 de servere. În 2004 statisticile GameSpy arătau că peste 85.000 de utilizatori jucau simultan Counter-Strike, iar în 2006, Steam arată cu regularitate că 200.000 de utilizatori joacă Counter-Strike.

Valve a anuntat pe site-ul oficial (26 august 2010) ca pregateste un nou joc Counter-Strike care va fi lansat la inceputul anului 2012. Counter-Strike: Global Offensive va fi disponibil pe PC, PlayStation 3 si Xbox 360. Jocul, care va fi dezvoltat de Hidden Path Entertainment, se va axa asupra modului de joc in echipa. Dezvoltatorii au mai indicat si faptul ca acesta nu va fi un succesor al jocului Counter Strike Source, ci va avea la baza gameplay-ul de acum 12 ani (Counter Strike; joc competitiv: 5v5).

CS: GO va aduce nou: personaje, harti, arme, moduri de joc (matchmaking, leader boards etc). Deasemenea va veni cu versiuni actualizate ale mapelor clasice (de_dust), cu o grafica mai complexa si un nou mod de abordare al gameplay-ului.

Trailerul (clipul video CS:GO) : Vizualizare
Imagini:
(pentru o vizualizare mai buna > click pe imagine)

Un comentariu:

  1. romanii tot la cs 1.6 au ramas; nici macar n-au trecut la counter strike source; ce sa le mai ceri counter strike: global offensive....

    RăspundețiȘtergere

Comentariul va fi examinat.
ATENTIE: pentru limbajul neadecvat, comentariile vor fi sterse !