23 aug. 2011

Vreau si eu PC.

Azi oricine poate avea un calculator in casa cu 500-600lei (~120€). Ca sa va incadrati in aceasta suma, trebuie sa faceti exceptie de monitor si periferice. Pe post de monitor puteti folosi un TV care sa aiba iesire VGA. Pentru DVI, HDMI, Display Port se poate utiliza un adaptor. O alta optiune ar fi sa cumparati unul second-hand cu 100-150lei. Daca nu reusiti sa faceti rost si de o tastatura si un mouse, le puteti achizitiona de la eMag sau PcGarage cu maxim 30lei. Pentru a va bucura si de un sunet mai clar, puteti sa cautati pe okazii.ro o placa de sunet 5.1 la 20-30lei (5-7€), si sa cumparati un sistem 5.1 de pe PcGarage sau eMag cu cel mult 100lei (25€).

Un PC de 500-600lei este exclusiv pentru navigarea pe internet, eventual si pentru a asculta muzica, sau a socializa online pe chat (messenger). Un astfel de calculator nu este pentru jocuri, sau alte programe care sa solicite procesorul. Pe viitor se poate adauga o placa video, rami, inca un hdd sau ssd, un cooler mai bun sau chiar un cpu mai performant,inbunatatindu-va astfel pc-ul.

Va prezint doua Configuratii PC: PC 1 si PC 2
PC 1 a fost realizat cu suma de 526lei si detine un procesor de la AMD, pe platforma AM3, cu un singur nucleu, avand 2600mhz. Are un HDD de 250Gb de la Samsung si 2Gb KingMax. Se mai pot adauga o placa video sau rami, dar la constructia actuala se poate instala Windows 7, fara probleme.
PC 2 a fost realizat cu suma de 604lei, si detine un procesor de la Intel, pe platforma LGA775, cu 2 nuclee, avand 2600mhz. Are un HDD de 500Gb de la Hitachi si 2Gb Kingston. Se mai pot adauga o placa video sau rami, dar la constructia actuala se poate instala Windows 7, fara probleme. Fata de primul PC, acesta este mai performant, datorita procesorului, care detine 2 cores si 2 threads.

Daca doriti un calculator, si sa-l cumparati pe componente, insa nu aveti cunostinte in hardware, aveti posibilitatea sa lasati intr-un comentariu suma si ceea ce doriti de la acel calculator. Va vom raspunde rapid, cu diverse sugestii, care speram sa va multumeasca.Imagini:
(pentru o vizualizare mai buna > click pe imagine)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi examinat.
ATENTIE: pentru limbajul neadecvat, comentariile vor fi sterse !