31 aug. 2011

Utilizarea internetului.

Internetul a aparut in 1967, printr-un efort de a conecta reteaua Departamentului Apararii Statelor Unite (ARPAnet - Advanced Research Projects Agency) cu alte retele conectate prin dispozitive radio sau satelit. ARPAnet a fost o retea experimentala proiectata sa asigure suportul pentru cercetarea militara - in particular cercetari privind construirea unor retele care puteau rezista cu succes unor intreruperi partiale.

1982 - ARPANet s-a unit cu MILNet (Retea militara) cu NSFNet (cercetatori si oameni de stiinta) si cu alte retele (de exemplu BITNet si USENet, retele concepute pentru schimbul de stiri). 1990 - ARPANET se desfiinţează datorită apariţiei unor reţele de calculatoare mai performante.

Internetul a fost creat in primul rand pentru nevoia de comunicare a oamenilor. Alte motive principale pentru utilizare a internetului sunt oferta bogata de informatii, utilizarea facila si gasirea rapida de informatii. Deasemenea este privit si ca o sursa de distractie dar si ca o sursa pentru cumparaturi.

Conform studiului CATIbus realizat de Mercury Research (in februarie 2009 pe un esantion de 680 de persoane din mediul urban cu varsta peste 18 ani) mai mult de jumatate (62%) dintre romanii de la oras utilizeaza internetul. Deasemenea studiul releva ca principala activitate a tinerilor (92%) o reprezinta comunicarea in scop personal, urmand descarcarea de muzica, filme, jocuri (31%) si tranzactiile financiare (11%).Imagini:
(pentru o vizualizare mai buna > click pe imagine)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi examinat.
ATENTIE: pentru limbajul neadecvat, comentariile vor fi sterse !